Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sourroundljud via chromecast

Hej,
Det verkar inte vara något surroundljud (5.1, 7.1) när jag hyr HD från er och streamar till Chromecast (startar via Android appen). Chromecast har stöd surround ljudkvalitet och hyr man HD så tycker jag det är en bra idé att ha ljudet i "hög" kvalitet också. Tacksam för att ni lyssnade på min förslag.
Mattias Wallin Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Mattias!

  Det sätmmer att vi i dagsläget ej har surroundljud. Jag ser inga planer på surroundljud i dagsläget men kommer däremot att ta vidare ditt förslag.
  Johan Kundsupport
 • Tack för detta. Då vet jag att jag inte ska ha denna tjänst.
  Andreas
 • Jag avvaktar att hyra saker från sf anytime eftersom jag värderar ljudet näst intill lika mycket som bilden och det bör ni också göra.


  Martin Kupski
 • Hej Martin!

  Vi har vidarebefordrat detta till våra utvecklare. Vi har ännu inte hört något mer ifrån dem, så vi på supporten har tyvärr ingen mer information angående detta ännu.
  Marcus
 • En filmtjänst bör inte bara kunna erbjuda surround, utan dessutom flera valbara format.
  Dolby i flera varianter, DTS etc... Det är mycket märkligt att så inte är fallet. För en tia ingick allt detta på en hyrd plastbit från ICA. On demand blir helt ointressant utan den möjligheten. Hyrde tidigare flera filmer i veckan. Nu är enda chansen att köpa fysiska plastbitar, vilket drar ner frekvensen enormt.
  Anders Olsén
 • Hej
  Faktiskt en gåta hur man inte kan ha 5.1 eller högre på en betaltjänst. Blir lika förvånad varje gång. Dessutom är bildkvaliten jämförelse med Netflix otroligt mycket känsligare för störningar. Nä inte impad av SF som slår stort för Dolby.
  Gunnar
 • Hejsan!

  Det går inte att jämföra oss med Netflix, då Netflix är så mycket större än oss, de har även säkrat att det ska flyta på bra hos alla större internet leverantör, de kör helt enkelt i en annan liga.

  Lisa Kundsupport
 • Hej!
  Om man vill få de senaste filmerna - känns det inte då rimligt att man även vill få bra ljud? Vi sällar oss till skaran som gärna blir kunder ifall ni skärper er och levererar vettigt ljud - minst i 5.1. Lycka till!
  Sara & Sidde
 • Hej Sara & Sidde!

  Vi har skickat vidare önskemål på detta.
  Anders
 • Intressant att ni håller en så låg profil vad gäller teknik eftersom ni är nästan lika dyra som andra. Vad gör vi som inte tycker att ett lågt pris är viktigare än bra ljud och bild?
  Michael Legnér
 • Jag hittar inte teknisk information om respektive film på webbsidan. iTunes som har ungefär samma pris visar bildkvaliteten och en massa annat. Ni verkar ha varit tidigt ute men sedan verkar det inte ha hänt något.
  Michael Legnér
 • Hyrde precis film från er och trodde det var något trasigt, varpå jag googlade om fler haft samma problem. Problemet är att jag bara får stereoljud från er tjänst. Det här andas ju inte 2017, att betala 49 kr för "HD"-alternativet för att se en enstaka film och sedan få ljudet i stereo. Jag trodde seriöst något var trasigt. Tråkigt denna utveckling inom filmljud. (Med utveckling menar jag vad man fick för 49 kr när man hyrde eller köpte en plastskiva för tio år sedan)
  Bryr sig inte den stora massan om ljudet? Det måste vara så, tyvärr, annars hade ni nog prioriterat upp detta.
  Jag kommer nog se mig om efter samma titel på andra tjänster innan jag hyr av er igen, tills detta är åtgärdat. Synd!
  Christopher
 • Hej
  Vi kommer också hyra när ni levererar dts eller liknande.
  Anders och Lotta
 • Hejsan,

  Tack för era inlägg.
  Angående ljudet så har det tagits vidare och ligger hos utvecklare.
  Mattias Kundsupport
 • Beroende på typ av film (drama/action/rysare/sci fi) så är ljudet i många fall viktigare än bilden för mig, en skräckfilm utan ljud vore förmodligen bortslösad tid av livet.. en drama film visst då duger stereoljud med en film med "effekter" är så mycket bättre med surround.

  Hade ni haft tekniken så hade jag hyrt en film redan ikväll.
  Daniel
 • Slutar också hyra pga. Ljudkvalité från Dacke-fejden! Pinsamt SF
  Håkan
 • Har tagit fram någon plan för införande av surround än? Helt avgörande för mig om jag ska bli kund. Både Netflix och Google play har det sedan lång tid tillbaka.
  MagnusB
 • Hej Magnus!

  Vi har tyvärr inte hört något mer om hur det går med att ta in surroundljud på våran tjänst. Utan det ligger fortfarande hos våra utvecklare.
  Marcus
 • Bara att köra Googles tjänst istället så länge 5.1 ljud saknas. Pinsamt att leverera bara stereoljud 2017 när man skall betala 49 spänn för en film. Utvecklingen går tydligen bakåt. 5.1 ljud fick man ju när man släpade hem hyr dvd för 29 spänn för 10-15 år sedan redan. Här sitter folk med snabba fiberuppkopplingar samt dyra hemmabioanläggningar och kollar film med ljud från 70-talet. Nej tack för min del i alla fall.
  Janne
 • Hej,

  Ljudet på en film betyder o t r o l i g t mycket för helhetsintrycket och upplevelsen av filmen. Snälla fixa HD ljud asap. Ni kan inte bara prioritera bildkvalitet. Det är som att erbjuda en hyresbil med slitna sommardäck på vintern...  

  //M
  Magnus Sjöstedt
 • Hej Janne och Magnus

  Detta är något som efterfrågas av många och vi arbetar på för att ordna detta,vi har dock ingen beräknad klartid i dagsläget.
  Karin
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.