Se film via Apple tv

Hej. Jag har nu 2 ggr hyrt film hos er och det går inte att se den på tvn via Apple tv. Har försökt både via telefon och padda och det funkar bra hos andra leverantörer. Ska det fungera hos er också?

Jo Berg Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

• Hej igen Jo,

Här kommer en kort FAQ om AppleTV och Airplay:

Kan jag använda Airplay-funktionen?

Nej, du kan inte använda Airplay i Iphone-appen.
    På grund av rättighetsskäl kan du inte använda Airplay när du tittar på video
    som kräver kopieringsskydd, vilket gäller för våra filmer och serier. Vi jobbar
    både med rättighetsavtal och tekniska lösningar för att det ska blir möjligt
    att använda Airplay-funktionen i framtiden.

Finns SF Anytime som app i Apple TV:

Nej, det gör vi inte och det finns inga planer på detta i nu läget.
    Apples affärsvillkor gör att detta inte är lönsamt för en hyrtjänst som SF Anytime.

Mattias Kundsupport
  • Jag vill se Det sjunde inseglet (Ingmar Bergman). Jag hittar filmen m appen Anytime men sedan kommer jag inte vidare. Jag har AppleTV.

Hur ska jag bäramig åt?

Lars Wiberg

Lars Wiberg
  • Hej Lars,

Om du läser mitt ovan svar, så ser du att vi inte har något stöd för AppleTV.

Vi finns alltså inte som någon app i AppleTV, och man kan heller inte använda sig av Airplay.

Mattias Kundsupport
  • Det står att sf är avaktiverade när vi klickar på den iväg Apple tv. Är det fel eller ska vi uppdatera. Hur?

Charlotta
  • Det var smart tvn jag var inne i! Alltså sf anytime är avaktiverat.

Charlotta
  • Hejsan Charlotta

Vi har inte så att ni kan använda SF Anytime via Apple TV varken via en app eller airplay.
    tyvärr om ni ska använda SF anytime måste ni då istället använda något annat tv märke eller använda någon annan enhet

Christoffer Kundsupport
  • Jag har två Mac-datorer och en PC samt tre iPad. Är någon av dessa användbar för att se Det sjunde inseglet. Att jag inte kan få filmen till min TV har jag förstått.

Med vänlig hälsning,

Lars

Lars Wiberg
  • Hej Lars!

Du kan se våra filmer igenom alla dessa enheter,
    men för att se filmen igenom Mac rekommenderar jag att du inte använder dig av safari.

Då vi för närvarande har problem med den webbläsaren.

Sen via dina Ipads så måste du använda dig av våran applikation för att kunna se filmer.

Louise Kundsupport
  • Det går inte att se filmen på min iPad, har appen men det blir bara felmedd "bla, bla, bla försök igen!". Och det går ju uppenbarligen inte att se filmer via airplay, som alla andra filmaktörer, cmore, via mfl. Så vad gör man då?
    Ni har ett svagt och väldigt dåligt koncept för att få återkommande kunder, mycket underligt...
    Tony Johansson
  • Hej Tony!
    Beklagar problemet du har upplevt med våran tjänst!

Är det en eller flera filmer detta problem gäller.
    Om det gäller en specifik skulle jag behöva veta vad den filmen heter.
    Så jag kan kontrollera att det inte är nått fel på just den filmen.

Samt skulle du kunna testa göra följande:
    1. Avinstallera appen
    2. Göra din enhet strömlös i 10 minuter
    3. Installera appen på nytt.

Fungerar det bättre?

Louise Kundsupport
  • Hej

Det finns ju många andra aktörer som jag kan kolla på film via min apple tv men inte er. Vad gör att ni inte vill skapa en app till Apple tv? Skulle ni inte tjäna lika mycket pengar?
    Nyfiken eftersom jag endast har en Apple TV och inte vill ha andra system..
    Tobias
  • Hej!

Apples affärsvillkor gör att detta inte är lönsamt för en hyrtjänst som SF Anytime.
    Alltså kommer vi inte tjäna på att skapa en app för Appel-TV.

Louise Kundsupport
  • Hej!
    Kanske en dum fråga men hur skiljer sig er lönsamhet mellan en iPhone/iPad och en Apple TV? Det ser ut som att er lösning för att inte betala Apple några 30% är att endast tillåta användare att hyra filmer via webben och därefter visa dessa under mitt konto i iPhone-appen. Tillåts ni inte göra en likadan lösning för Apple TV (4)?
    Sen kan man ju argumentera för hur bra användarupplevelse en sådan lösning är men för mig skulle det absolut räcka. Alternativt så kan ni väl bara höja priset på Apple TV med 30%, det har ni ju redan gjort när ni skiljer på filmer i SD och HD.
    Vänligen, Simon
    Simon
  • Hej Simon,

Jag har tagit denna fråga vidare till ansvarig person och återkommer så fort vi får ett svar kring det.
    Mattias Kundsupport
  • En återkoppling till Simons fråga är intressant, på lösning med justerat pris. Hur har det gått?
    Andreas
  • Hejsan Simon & Andreas!

Vi har kollat upp detta och en liknande lösning är på gång för Apple tv.
    Rasmus Kundsupport
  • Under frågor och svar finns frågan:
    Var kan jag se SF anytime?
    Och då står det i svaret att vi finns även hos operatörer som Telia mm. Vi har TV via Telias fibernät. Hur går jag tillväga för att se era filmer?
    Lena
  • Hej Lena!

Om jag läser på deras hemsida så har man med Play+ tillgång till en filmbutik med urval bland annat från SF Anytime men jag rekommenderar att kolla närmare med deras kundtjänst vad som krävs och hur du använder tjänsten.
    Robbie Kundsupport
  • Hej Simon och Andreas!

Det är helt rätt, det är samma modell på Apple TV som för iPhone/iPad, dvs 30% till Apple. s.k. ”apple tax”. Själva appen är väl inte någon större sak, men det kräver att vi har ett helt nytt DRM i backend (samma som för AirPlay), som i sin tur kräver utveckling vilket innebär att det inte är möjligt med en quick fix tyvärr. Vi har med det på vår önskelista men än så länge är det inte prioriterat. Jag önskar jag kunde ge ett mer exakt svar på när vi finns på Apple TV men det går inte just nu.

Bästa hälsningar,

Anna Levin Product Manager