Så här uppdaterar du din Samsung SmartTV-app

1. Backa ur smartläget så du kommer till "vanliga" TV-läget.
  2. Tryck meny på fjärrkontrollen och gå in längst ner under "Support".
  3. Gå in under "Programvaruuppdatering" och välj "Uppdatera Nu", välj sedan "Via online".
Låt TV:n uppdatera färdigt, den brukar starta om när den är klar. Testa sedan starta appen på nytt.
Jessica Berglund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Har redan provat,och testar igen,fungerar inte.
    Har inte gått ett kvartal sen 2012 utan problem.
    Trodde allt va löst när appen kom tillbaka efter
    förra årets långa problem,men icke,bara fortsätter.
    Tröstlöst,Med vänlig hälsning,Leffe.
    Leffe
  • Hej!

Beklagar de problem som du upplever.
    Skulle du kunna testa göra följande:

1. Avinstallera appen/Uppdatera appen
     2. Göra din enhet strömlös i 10 minuter (dra ur strömmen helt och hållet)
     3. Installera appen på nytt.

Fungerar det bättre?
    Louise Kundsupport
  • Hej Louise!
    Hjälper tyvär inte.
    I fokus 0 filmer hittade.
    Nyinkommet 4 filmer hittades.
    Topp 30: 17 filmer hittades.
    Appen går inte att avinstallera,endast installera om.
    Och det blir samma version hela tiden,2.201.
    Med vänlig hälsning,Leffe.
    Leffe
  • Hej!
    Så det hjälper inte heller att ha din enhet helt strömlös?
    Då skulle jag behöva modellnummer på din TV så ska jag felsöka detta problem vidare.

Louise Kundsupport
  • Hej Louise!
    Hjälpte tyvär inte att göra TV:n strömlös heller.
    Jag har en modell som heter,UE46ES8005 46" Samsung från 2012.
    Med vänlig hälsning,Leffe.
    Leffe
  • Hej Leffe,

Beklagar problemen ni upplever med vår tjänst.
    Tyvärr kan inte Samsung Smart-TVs från 2012 uppdatera till en nyare app. Detta är något som undersöks mellan oss och Samsung.
    Dock så ska den gamla appen fungera så länge man inte betalar med Klarna.

Då ni upplever problemet att ni nästan inte hittar några filmer alls, så måste jag ta detta vidare till tekniker.
    Mattias Kundsupport
  • Hej Mattias!
    Jag använder sparat kreditkort som betalmetod.
    Men dom senaste gånger jag provat att hyra så blir det felkod 503.
    Då har jag hyrt på datorn och sen hämtat upp filmen i mina filmer
    i appen på TV:n. Men nu finns ju knappt några filmer kvar i appen.
    Det beror väl på att den inte går att uppdatera,för om alla nyheter
    fanns i appen kunde man ju klarat sig utan uppdatering,kanske.
    Kommer inte att prova att hyra något mer nu,alldeles för omständigt
    och för mycket krångel för att se en film,tyvär så har det varit problem
    nu i snart 5 års tid,av varierande art. Mvh Leffe.
    Leffe
  • Jag har betalat för en film och den finns inte blad "mina" filmer trots att har fått bekräftelse på min e-mail me Id- nummer.
    Dessutom har mitt kort användarnamn försvunnit.
    Anders Strohmayer
  • Hejsan,

Leffe:
    Jag beklagar att ni känner så, visst så är det ju så att nyare filmer troligen inte läggs ut på en gammal version av appen. Men du bör absolut kunna hitta flera filmer än det du beskrev tidigare. Därav anledningen till att jag tagit detta vidare till tekniker.

Anders:
    Jag hittade åt ert konto med mailadressen, och det ser ut som att ni ringt in och fått hjälp med ert ärende?
    Jag kan nämligen se att vi har krediterat ett fakturaköp och ni har hyrt filmen på nytt?
    För att lägga till ett användarnamn, om det försvunnit behöver ni logga in via vår hemsida och sedan gå in på Mitt Konto.
    Mattias Kundsupport
  • Hej igen Mattias.
    Visst är det så att det går att hitta fler filmer,det jag beskrev ovan
    är bara ett exempel på problem. Man vill ju i första hand ha tillgång
    till nyheter,åtminstone jag. Finns fler filmer under de diverse olika kategorierna,men söker du under tex action A-Ö uppstår nya problem.
    Antingen händer ingenting,eller så skickas man ur appen,eller så frysen
    appen och TV:n stängs av efter en stund,eller så blir man tvungen att själv
    stänga av TV:n för att komma ur appen,så du förstår att det är ju inte    helt lustigt att hyra film. Mvh Leffe.
    Leffe
  • Hej igen Leffe,

Ajdå, ja sådär ska det ju självklart inte vara. Vi har dessvärre inte fått något inrapporterat att det är flera som upplever samma problem som ni gör. Så det är svårt att sätta fingret på vad som kan vara fel.
    Jag ser också att ni har testat olika felsökningar vi bett er om. Det sista jag kan tänka mig är en fabriksåterställning av TVn, men jag förstår om ni inte är nå sugen på att göra det.
    Mattias Kundsupport
  • Hej Mattias.
    Helt rätt är inte sugen på någon fabriksåterställning.
    Då TV:n och övriga appar fungerar som de skall
    så kan jag bara tro att felen ligger i SF appen.
    Får avvakta och se om ni löser felet eller helt enkelt
    inse att SF-Anytime inte kommer fungera något mer.
    Med vänlig hälsning,Leffe.
    Leffe
  • Hej igen Leffe,

Absolut.
    Jag tror problemen skulle lösa sig om det gick att uppdatera appen.
    Av någon anledning så kan inte 2012 årsmodellerna det och det håller våra tekniker på att felsöka med hjälp av Samsung.
    Vi hoppas på att detta är något som blir löst rätt så snart.
    Mattias Kundsupport
  • Hej.

Vi har liknande problem som Leffe med vår UE46ES8005 46" Samsung från 2012.
    I fokus 0 filmer hittade.
    Nyinkommet endast några få.
    Topp 30: några få hittas och de är inte i närheten med topp 30 på hemsidan.
    Appen går inte att avinstallera,endast installera om.
    Och det blir samma version hela tiden,2.201.
    Vi brukar dock hyra film via datorn och sedan plocka upp den under mina filmer på TV:n och det har fungerat bra än så länge.

Malin
  • Hej.
    Vill tillägga att filmer jag hyrt via datorn också måste finnas
    i appens utbud på TV:n,annars går det inte att hämta dom
    under mina filmer i appen. Då blir det till att titta på datorn
    eller iPad. Och det är ju inget roligt,nu finns ju inga nyheter
    kvar i appen,så det blir inget mer hyrt för min del.
    Med vänlig hälsning,Leffe.
    Leffe
  • Tack för att ni saknar mig som kund. Men problemet kvarstår så då kan jag inte vara kund.
    Janne
  • Hej.
    Har en LG och på min teve har appen försvunnit helt. Enligt LG har det varit problem med att lösa avtalet med er. Är set löst?
    Angelica
  • Hej!
    Samsung UE46ES6715 2012
    Kom för ett par veckor sedan några filmer i  appen dock inget nytt. Dessa gick att köpa via dator - nu  "inga filmer hittade" i Appen och sedan slocknar den!
    Har skrivit tidigare om problemen och både fabriksinställt och haft timmar med Samsung support. Hur svårt kan det vara...?? Vad gör ni åt problemet med Samsung TV?
    Claes
  • Samsung UE8005YU
    Filmen vi tittade på stannade efter 15 min. I kontakt med tekniker ombads vi uppdatera.
    Appen försvann vid uppdatering och finns ej att hitta mer. Fullbetalning för film och ingen kompensation gör att det skall mer till än en "komtillbaka film" för att bygga kundrelation som gör SF intressant.
    Till denna tv Apple tv men där finns inte SF.

Samsung UE22F5415AK
    SF appen fryser och stänger av sig.

Bra att Netflix finns som funkar överallt
    Christer_F
  • Hei
    Vi har en Samsung 8000 serie fra 2014. veldig fornøyd og kjører Netflix, Sumo og HBO uten problemer. På SF Anytime App ser alt bra ut når jeg starter app. Vi har full oversikt og kan se på alt innhold. Men hvis vi ønsker å bestille en film, eller bare se på trailer får vi en kort beskjed om "En feil har oppstått" uten noen som helst forklaring. Prøver jeg flere ganger så gjør SF Anytime App at hele TV'en fryser.

Dette er veldig dårlig Dere får både en dårlig kunde og dere går glipp av penger ved at jeg ikke får leid noen filmer.

Ørjan Stenseng
  • Hej

Det du behöver göra är att gå in via samsung smart hub,gå vidare till samsung apps,markera vår app och håll inne ok/mittenknappen på din fjärrkontroll och välj uppdatera appar.
    Karin
  • Jag har en Samsung Ue46ES5055. Jag kan väl kort beskriva problemet som så att er app inte går att avinstallera (markeringen är grå-färgad). Appen är installerad 2016.10.04 och har version 2.201. Har försökt med att göra TVn strömlös men ingen uppdatering sker. I oktorber 2016 så fick vi hjälp med den nuvarande uppdateringen till ver. 2.201. Denna fungerade i ca 1 vecka, sedan var det stopp igen.

Jag kan beställa en film via en dator, jag finner sedan filmen i "Mina Filmer" i appen på TVn. När jag sedan klickar på "Spela Filmen" eller Se Trailer" så visas en liten ruta som berättar att ett okänt fel uppstått (Inget felnummer). Har jag sedan otur så låser sig TV sedan helt.
    Beskriv gärna mycket utförligt och tydligt hur det går till att avinstallera er app från TVn. Varför är knappen "Avinstallera" inaktiverad på appen?
    Peter Å
  • Hej Peter,

Jag får dessvärre ingen träff på Google på modellnumret ni har skrivit så jag kan inte kolla upp årsmodell på er TV.
    Men då ni skriver att ni har appversion 2.201 så misstänker jag att ni har en TV från 2012.

Dessa modeller kan av någon anledning inte uppdatera till en nyare app och det är någon vi undersöker tillsammans med Samsung.

Om SF Anytime appen var förinstallerad på er TV så går det dessvärre inte att avinstallera den. Men det brukar oftast finnas ett alternativ för att "Installera om".
    Jag kan dock inte svara för exakt hur man gör detta då det kan skilja sig lite från modell till modell.
    Mattias Kundsupport
  • Ja, det är en Samsung UE46ES5055.  Jag har nu löst problemet genom att införskaffa ett exemplar av GoAllTv, se link:  http://goalltv.com/#home. Kostar en del men löser problemet.
    Peter Å
  • Helt otroligt hur svårt det skall vara att streama film från SF. spelar ingen roll hur mycket jag gör eller försöker att starta en film. har fungerat för något år sedan vilket gjorde att jag hyrde av er. tyvärr så slutade att fungera och sedan dess så har jag aldrig fått i gång en endaste film. om ni nu vill ha kunder så får ni skärpa er och fixa till det på enklare sätt. har en samsung och konto hos er.
    Håkan Berglund
  • Hej! Detta skrev jag för två månader sedan - fick aldrig ngt svar.  Är lösning på problemen på väg efter snart ett år eller?
    Hälsn. Claes

Samsung UE46ES6715 2012
    Kom för ett par veckor sedan några filmer i  appen dock inget nytt. Dessa gick att köpa via dator - nu  "inga filmer hittade" i Appen och sedan slocknar den!
    Har skrivit tidigare om problemen och både fabriksinställt och haft timmar med Samsung support. Hur svårt kan det vara...?? Vad gör ni åt problemet med Samsung TV?

Claes
    2 månader sedan                                                                                     Rapportera olämpligt innehåll
    Claes
  • Det är väl bara att inse att Samsung gärna vill sälja en senare modell av sina TV apparater! Konsumetverket kanske kan vara en hjälp. Sedan sitter SF i en utpressningssituation gent emot Samsung, vill de ha sin app i SmartTv rutan så är det nog bara att gilla läget. Hat någon funderat på vad Samsung uppdaterar flera gånger per dag till stort förtret för ägaren av TV'n. Enligt min router så är det väldigt mycket trafik som går ut från TV'n, inte in!! Tittarinformation kan Samsung sälja dyrt världen över.
    Peter Å
  • Jag hänvisar starkt till att ni vänder er till Samsungs support som kan hjälpa er med att kolla upp problemen.

Lisa Kundsupport
  • Hej.Hur vore det med lite uppdaterande information om hur det går med alladessa problem som vi beskrivit ovan under LÅNG tid nu.Nu är appen borta i tv:n igen,kommer det en ny,eller har ni givit upp.Kan ju knappast vara ett tekniskt problem,verkar ju snarare som det rör sig om ekonomi. Kom med en lösning någon gång.Med vänlig hälsning,Leffe.
    Leffe
  • Hej jag har en smart tv men ditt går inte att hämta apper från samsung Apps
    Omar
  • Hej,

Hyrde en film igår efter mycket om och men med inloggningen!!!
    Idag ska vi fortsätta titta(trodde vi) men lyckas inte logga in???
    Och vi har provat trycka på "glömt lösenord" men då står det att mailadressen inte existerar...Och skiten laggade och det beror inte på mina grejer då t ex Netflix och HBO aldrig har laggat med HD eller ens 4K!!!
    Hoppas få se filmen inom 5min annars kan ni betala tillbaka och ta bort min användare/Förstörd lördagkväll
    Jimmy Wallström
  • Hallå!!!!!
    Leffe
  • Jag har problem att logga in via appen i min samsung smart-tv.
    Står bara att mitt inlogg är fel.
    Men det fungerar utmärkt på alla andra devicer.
    Har uppdaterat appen utan resultat.
    Försökt att radera appen och ladda upp igen, men det går inte att radera appen.
    Ida
  • Hej Ida,

Beklagar problemen.
    Jag kunde hitta hitta något konto på mailadressen ni har registrerat här.
    Har ni något specialtecken i ert lösenord? Det skulle isåfall kunna påverka då appar kan vara känsliga ibland.
    Om inte, så rekommenderar jag att ni kontaktar oss per telefon för vidare felsökning.
    Mattias Kundsupport
  • Hej,
    Kontot är registrerat på en annan mejladress. Glömde informera om det.
    **********
    / Ida
    Ida
  • Hej Ida!

Jag har nu kollat på ert konto men kan inte se något konstigt. Jag har även skickat ut en återställningslänk till lösenordet, så ni kan pröva att byta till ett nytt lösenord.
    Som tidigare nämnt kan det vara viktigt på att endast använda bokstäver och siffror i lösenordet, då det annars kan påverka, då apparna kan vara känsliga på andra symboler.

Om det inte hjälper, så rekommenderar jag att ni kontaktar oss per telefon för vidare felsökning.
    Telefon: 0771-323 324
    Marcus
  • hej
    jag har försökt att hyra london has fallen men lyckas inte att genomföra  hyran genom min samsung tv, får bara att det inte gick att genomföra, men jag tittade på mitt bank-konto så hade jag 6st betalningar som ligger under behandling lite dyrt för en film som jag ännu inte kan se.
    //Anders
    Anders Adielsson
  • Hej igen!
    Jag har lyckats att starta filmen men jag hoppas att jag bara blir debiterad för 1 film eller rättare sagt kräver.
    //Anders
    Anders Adielsson
  • Hej Anders!

Vi ber om ursäkt för problemet som ni har upplevt med våran tjänst.
    Jag ha kontrollerat denna nu och 5 av beloppen hade endast lagts som reservationer. Jag har även manuellt släppt på dessa reservationer så pengarna är åter inom någon bankdag.
    Komihåg att det inte syns på samma sätt när reservationer sätts tillbaka på ett konto som när det är en kreditering.
    Har ni fler frågor angående reserverade belopp, får jag vänligen hänvisa er till eran bank.
    Marcus
  • Snälla ni-var så vänlig och betala tillbaks för mina 2 filmer som inte har gåttattse..
              Mvh.   **Dold mailadress**   **Dolt mobilnummer**
    lars starck
  • Hej Lars,

Hur har ni försökt att se dessa 2 filmer.
    Från vilken typ av enhet?
    Har ni fått något felmeddelande då det inte fungerat?
    Mattias Kundsupport
  • Jag får inte igång filmen jag hyrt ikväll. Varken på samsung tv eller med AirPlay. Jag läste i efterhand att ni inte stödjer AirPlay vilket jag tycker är konstigt då alla andra streamingaktörer gör det. Dessutom får jag en felkod (timeout) när jag försöker starta via samsung tv. Jag läser i denna tråd om alla problem det är med SF anytime och jag har ingen lust att delta i utvecklingen av en undermålig produkt så jag ber om kreditering av filmen tack och vänder mig till andra som kan detta bättre.
    Thomas Gårdelöv
  • Hej Thomas!

Ditt köp är nu krediterat, pengarna bör finnas åter på ditt konto inom ett par bankdagar.
    Alexander
  • Har en UE46ES8005 med ett SEK-2000 Evolution Kit, och när SF Anytime Appen startar får man en SF logga och sedan timeout.
    Ulf Samuelsson
  • Hej Ulf!

Vi beklagar problemen ni har upplevt.

Då er teve är en med årsmodell 2012, så är det tyvärr så att våran app inte är kompatibel med er teve.
    Marcus
  • Med evolution kit, är den årsmodell 2014.
    Ulf Samuelsson
  • Hej Ulf,

Har du möjlighet att kolla om det finns någon uppdatering till både SF Anytime appen samt själva programvaran till din TV?
    Niclas
  • Ja, jag har prövat uppgradera, men eftersom jag har automatisk uppdatering påslaget, är både TV och appar av senaste version enligt TVn.
    TV version 1040.
    App version 5.120 (2.12012 installer) från 2017-12-12.
    Ulf Samuelsson
  • Hej Ulf,

Blir det någon skillnad om du låter din TV vara strömlös i ca 10 minuter för att rensa cacheminnet för apparna?
    Niclas