Hur streamar jag via Chromecast?

Jag är intresserad av att veta hur man streamar via Chromecast?

Visa bästa svaret

Kommentarer

• Hej Åke,
    Nedan följer en beskrivning av hur du streamar via Chromecast:

1. Anslut din dator, iOS eller Android-enhet* och Chromecast till samma Wi-Fi-nätverk.

2. Sök efter och tryck på Chromecast-symbolen i appen.

3. Markera er Chromecast i listan över tillgängliga enheter som visas och starta uppspelningen.

För mer information och support kan du läsa mer här eller gå direkt till support-sidan.

*Krav för att kunna använda funktionen: En Android smartphone eller surfplatta med Android 4.1 eller senare. En iPhone 4S eller iPad 2 eller senare, med iOS 6 eller senare. För Chromecast krävs en model från 2013.

Vänliga hälsningar,

Anna Svenson Product Manager
  • Vi har sedan införandet av stödet för Chromecast försökt att streama filmer utan att lyckas. Trailers går bra men filmerna meddelar bara: Castar till chromecast 2. sedan händer inget mer??
    Lars H.

Lars Hedberg
  • Hej Lars!

Vad är det för enhet du går via då för att starta? Startar filmerna för dig direkt i appen? Går det prova att skicka över med chromecast efter att du startat filmen?

Linda Kundsupport
  • Jag har råkat ut för samma sak. Har Chromecast och har kört via mobilen. Jag kunde köra trailern men när jag betalat och skulle köra igång filmen står det bara castar till Chromecast men inget händer, nu har hyrkostnaden reserverat och det finns ingen film under "MINA FILMER", vad gör man?
    Magnus

Magnus Johansson
  • Hej Magnus!

Var du inloggad på ett konto då du hyrde filmen?

Amin Kundsupport
  • Ja, jag var inloggad
    Magnus

Magnus Johansson
  • Hej Magnus!

Skicka ett mail till oss på support@sfanytime.se så krediterar vi givetvis kostnaden för filmen.

Vänligen,

Emma Kundsupport
  • Hej!
    Jag hittar inte Chromecastsymbolen i appen. Jag kan spela upp filmen i appen, men hittar inte symbolen. Jag har startat om min iPad och startat om appen. Kan ni lägga upp en skärmdump hur det borde se ut?

Staffan
  • Hejsan Staffan,

För att dubbelkolla med dig, är det en Chromecast du har kopplat till din TV eller är det Airplay du tänker på via din iPad?

Henrik Kundsupport
  • Hej!
    Jag försöker koppla min ipad till en chromecast kopplad till min tv. Jag kollade förresten er android-app till min telefon och där hittade jag enkelt cast-symbolen och där fungerade det utmärkt att casta till tv:n. Så det är Apple-appen som jag inte får att fungera.

Staffan
  • Hej!

Knappen för Chromecast ska vara längst upp i högra hörnet, den ska finnas där oavsett om du är i menyn, spelar en trailer eller spelar en film. Under batteriikonen alltså.
    Finns den inte där så testa gärna att installera om appen.

Mikael Kundsupport
  • Hur gör jag för att titta på en film? Betalade avgift tidigare med Klarna. Kan se trailern i tvn men förstår inte hur jag gör för att hyra filmen?

Eva
  • Hej Eva,

Jag är inte säker på att jag hänger med här så jag skulle behöva ställa lite frågor.

Ni skriver att ni har betalat en avgift via Klarna, från vilken enhet var det då? Via en app i er TV, eller via någon annan enhet?

Det är ju just när man betalar, det är då man hyrt filmen.

Om ni kontaktar vår kundtjänst per telefon så kan vi enklare hjälpa er att se över hur ni startar igång filmer.

Mattias Kundsupport
  • Hallå, har samma problem som många andra här. Trailer går bra att streama från telefonen till TVn, men när man hyrt filmen och ska se den så står det bara "castar till Chromecast 2", sen händer absolut inget. Eftersom vi castar mycket från många andra appar så vet jag att felet inte ligger hos oss. Det är eran app som är dåligt kodad, så är det bara. Har sett filmer via er app tidigare men det har alltid strulat och man har fått stänga av och sätta på den flera gånger för att få den att funka. Men denna gång har det inte hjälpt, har testat från 4 olika telefoner/plattor, men det är omöjligt att få upp filmen på TVn. Den fungerar på telefonen, men där slutar det roliga.
    Det fungerar heller inte att spegla skärmen från telefonen till TVn via Home-appen, då får man bara upp texten och ljudet men ingen bild på filmen.
    Försökte också gå in via datorn, men när jag loggar in på mitt konto via min PC så finns inte filmen under "Mina filmer". Varför inte? Då hade jag åtminstone kunna streama den från datorn.
    Det här håller inte, skaffa bättre programmerare då er app är rent ut sagt är dynga, åtminstone så som den är just nu! 0 av 5 i betyg. Nu vill jag ha tillbaka mina pengar, det får ni fixa! /Victor

Victor
  • Hejsan Victor,

Jag beklagar att Chromecast inte har fungerat för dig, jag tar din feedback vidare till våra tekniker. Varför du inte hittade filmen via dator låter som att du inte varit inloggad på din användare då du hyrde filmen.

För att kunna hitta ditt köp och göra en återbetalning återkommer du till support@sfanytime.com med nedan uppgifter.

--- Kortbetalning ---
    Film:
    Datum för köp:
    Kortinnehavarens namn: (Förnamn+Efternamn)

--- Fakturabetalning (Klarna) ---
    Film:
    Datum för köp:
    Mobilnummer vid köpet:
    (Alternativt) Fakturanummer:

Henrik Kundsupport
  • Som Victor beskrev, så uppkommer samma problem för oss med SFAnytime-appen. Alla andra appar (Netlfix, Hbo, Svtplay, Tv4play) fungerar klockrent. Det är endast med er app som "Redo att casta till chromecast2" dyker upp och sedan händer ingenting.

Det är sista gången vi hyr film via SFanytime.

Mirjam
  • Hej Mirjam,

Jag kunde hitta en felanmälan om just detta fel.
    Där det verkar som att man får detta felmeddelande om man är uppkopplad mot sin Chromecast när man hyr filmen.
    Om man istället hyr filmen, innan man kopplar upp sig mot Chromecasten med sin enhet, så ska det fungera som vanligt.
    Detta är ett fel som kommer att lösas när vi släpper en ny version av appen som ska ske nu i Januari.

Vi beklagar problemen ni upplevt.

Mattias Kundsupport
  • Hej.
    Följer ovan info, har slagit in presentkortskod och filmen börjar laddas i telefonen.
    Får sen ett meddelande: Problem att verifiera ditt köp. Ingen summa har dragits från ditt kort.
    Jag har ju slagit in presentkortskod....

Per
  • Hej Per.

Jag skulle rekommendera er att kontakta oss per telefon så ska vi hjälpa er att undersöka detta.
    Alternativt via mailadress, men telefon rekommenderas. Detta gör det enklare för oss att felsöka och se om det eventuellt kan vara något fel med presentkortskoden ni använder.

Mattias Kundsupport
  • Hej! Knappen för chromecast har försvunnit från min sf kids. När jag ändrar till chromecast på tvn får jag felmeddelandet "the error occurred!3" och så står det att jag ska kontakta er. Jag har provat att ladda hem sf kids appen på nytt, men jag får samma meddelande.
    Mvh Johanna
    Johanna Eriksson
  • Hejsan,

Vad är det för typ av enhet ni använder er av?
    Det låter som en telefon eller surfplatta, men är det Android eller iOS enhet?
    Mattias Kundsupport
  • Oj ursäkta! Jag använder iPad. Glömde skriva det.
    Johanna
  • Hejsan,

Jag ser nu att ert första inlägg handlade om SF Kids, ni skulle behöva vända er direkt mot SF Kids för att få vidare hjälp med ert ärende.
    Följ denna länk: https://support.sfkids.se/org/sfkids-sv/.
    Mattias Kundsupport
  • Tack!
    Johanna